Geen nieuwe zittingsdatum Krijgsraad
12 Dec 2012, 11:45
foto


Auditeur-militair Roy Elgin vindt dat hij niet kan vragen om de schorsing op te heffen. Het 8 december strafproces is in mei formeel geschorst om de auditeur- militair in gelegenheid te stellen de rechtsvraag over inmenging in het proces beantwoord te krijgen. Het nog in te stellen Constitutioneel Hof is het enige orgaan dat kan toetsen of er sprake is van inmenging in dit rechtsproces. De Krijgsraad heeft de zitting vandaag afgesloten zonder een nieuwe zittingsdatum te bepalen.

Elgin blijft persisteren dat het Constitutioneel Hof de toetsing over inmenging moet doen. Minister Edwart Belfort van Justitie en Politie heeft laten weten dat er stappen worden ondernomen om het Constitutioneel Hof in te stellen. Hij noemde daarbij geen exacte datum wanneer het zover zal zijn.

Intussen heeft procureur-generaal (pg) Subhas Punwasi minister Belfort weer een brief geschreven op 6 december 2012 waarin hij vraagt naar de stand van zaken over de instelling van het Constitutioneel Hof. De pg heeft geen antwoord gehad op zijn tweede brief, en kon hij niet veel meer zeggen over de instelling van het Hof.

De Krijgsraad heeft vanmorgen zitting gehouden in het rechtsgebouw aan de Frederik Derbystraat over de verdere procedure rond de schorsing van het 8 decemberstrafproces
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May