Uniqa breidt diensten uit bij eerste lustrum
12 Dec 2012, 08:00
foto


Het telecombedrijf Uniqa viert vandaag zijn eerste lustrum. Het bedrijf zegt dat de eerste jaren moeizaam zijn gegaan. "In de tussentijd is Uniqa een volwaardige speler geworden op de Surinaamse markt van telecommunicatie aanbieders". Uniqa zegt op de toekomst voorbereid te zijn en staat klaar om in de komende periode van vijf jaar de samenleving van dienst te zijn met betaalbare en efficiënte mobiele telecommunicatie en internetdiensten.

De topman van Uniqa, Pieter Bakker, zegt dat de meest recente uitbreiding zaterdag officieus is opengesteld. Uniqa is nu bereikbaar langs alle resorts aan de Surinamerivier tot aan het Brokopondo stuwmeer, Brownsweg en de Rosebel Gold Mines. De officiële opening zal nog dit jaar plaatsvinden. De verdere uitbreiding naar Atjoni en Gujaba zal begin 2013 gerealiseerd worden.

Diensten
Uniqa levert Voice en Data diensten op het traditionele GSM netwerk en daarnaast ook mobiele internetdiensten op Uniqa’s eigen 3G netwerk. Op het 3G netwerk is de internet downloadsnelheid verhoogd met bijna 30% voor zowel prepaid als postpaid klanten, zegt Bakker. Er zijn mobiele internetdiensten beschikbaar voor korte of langere tijd en voor iedere beurs.

Uniqa levert ook een uitgebreid dienstenpakket voor de zakelijke markt. Naast de bestaande mobiele diensten van spraak en data zijn op de zakelijke markt toegesneden draadloze breedband Internet diensten (IP-Cloud) geïntroduceerd als alternatief voor dataverkeer over vaste huurlijnen of ADSL verbindingen. Draadloze verbindingen kunnen volgens het bedrijf binnen enkele dagen geïnstalleerd worden en operationeel zijn.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May