Beschermen leerkrachten belangrijke taak Minov
11 Dec 2012, 23:00
foto


Het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) wil communicatiestoornissen die onverhoopt ontstaan tussen leerkrachten onderling of tussen leerkrachten en de schoolleiding, binnenshuis oplossen. “Omdat het onnodig opblazen in de media de samenleving en in dit geval het Surinaams kind en het onderwijsproces geen goed doen.” Dit staat in een verklaring die het ministerie naar aanleiding van recente berichten in de media over de situatie op OS Hannaslust heeft uitgegeven.

Het schrijven vervolgt: “Het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling draagt volledige kennis over de situatie op OS Hannaslust. Het ministerie erkent de rol die de media te vervullen heeft binnen de samenleving. Deze zaak wenst het ministerie echter buiten de media om op te lossen.”

Geen polemiek
Het ministerie wijst erop dat het niet alleen het belang van de leerlingen dient te behartigen en te beschermen. In het onderwijsgebeuren zijn leerkracht en schoolleiding ook een belangrijke en niet te verwaarlozen spil. Het is daarom ook de taak van het ministerie om het belang van leerkrachten en of schoolleiders te beschermen.

Communicatiestoornissen zal het Minov “als goede ouder” oplossen in belang van het Surinaamse kind en het onderwijsproces, staat in de verklaring. Het Minov geeft aan niet in polemiek te treden over mutaties van leerkrachten en of schoolhoofden. Een mutatie is binnen het onderwijsproces een normale zaak en niet bestemd voor de publiciteit. Het ministerie zal de diensten die onder haar vallen, ook niet negatief bespreken.

Leerkrachten, schoolhoofden, leerlingen, oudercommissies, media en overige belanghebbenden, worden in het stuk opgeroepen om de bijzondere rol die zij te vervullen hebben binnen de samenleving niet te onderschatten en zich niet schuldig te maken aan onnodige onrust binnen het onderwijsproces.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May