Krijgsraad antwoordt belanghebbenden 8 december proces
11 Dec 2012, 13:00
foto


De Krijgsraad heeft de raadslieden van de belanghebbenden van het 8 december strafproces geantwoord op het verzoekschrift dat was ingediend op 15 augustus. De Krijgsraad bericht dat hij vooralsnog in het midden laat of zij ontvankelijk zijn in hun verzoek. Dit verzoek van de gemachtigden kan niet in behandeling worden genomen omdat het 8 december strafproces om dit moment formeel geschorst is.

De Krijgsraad deelt de belanghebbenden mee dat indien de formele schorsing zou worden opgeheven, zij in ieder geval volgens artikel 316 van het Wetboek van Strafvordering een verzoek kunnen doen aan de Krijgsraad om zich als 'beledigde partij' te voegen in het strafproces.

Mogelijkheid aanwezig
Artikel 316 van het Wetboek van Strafvordering geeft aan benadeelden de mogelijkheid in een strafproces schadevergoeding te eisen van de verdachten. Die schadevergoeding kan worden toegewezen indien de verdachten schuldig worden bevonden.

Hugo Essed, een van de gemachtigden, bevestigt tegenover Starnieuws de ontvangst van het schrijven van de Krijgsraad en de verwijzing door de Krijgsraad naar artikel 316 Strafvordering. Hij geeft aan dat de advocaten en de belanghebbenden zich spoedig zullen beraden hierover. De Krijgsraad houdt morgen een zitting in het rechtsgebouw aan de Frederik Derbystraat over de verdere procedure rond de schorsing van het proces.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May