Suralco zal bewoners Smalkalden niet ontruimen
10 Dec 2012, 11:11
foto
Bewoners van Smalkalden op weg naar het Assembleegebouw.


Suralco zal de mensen die al jaren wonen op Smalkalden niet ontruimen. De verkoop van het terrein heeft geen invloed op de bewoners met wie afspraken zijn gemaakt door de bauxietmaatschappij. Zij mogen blijven wonen in de huizen die zij gebouwd hebben.

De bewoners vragen de aandacht van De Nationale Assemblee en de regering voor hun bestaansonzekerheid. Ferdinand Welzijn, hoofd Legal & Industrial Relations, om commentaar gevraagd, zegt aan Starnieuws dat de rechten van de bewoners gerespecteerd zullen worden. Ook al wordt het terrein verkocht, worden zij niet uitgezet. Dit is ook een van de voorwaarden voor de verkoop.

Een groep bewoners is vanmorgen getogen naar De Nationale Assemblee om gedaan te krijgen dat de regering de terreinen waar de mensen wonen, opkoopt. Welzijn zegt dat volgens de procedure er geadverteerd moest worden dat het terrein wordt verkocht. Ook is het belangrijk om de waarde te kunnen vaststellen. "Maar wij hebben afspraken met de bewoners. Het terrein was eigendom van BHP Billiton. Bij overname hebben we beloofd dat de mensen niet ontruimd zouden worden", zegt Welzijn. Hij zegt dat de bewoners zich geen zorgen hoeven te maken.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May