Kenvin Forster blijft 'sterkste man' van Suriname
10 Dec 2012, 14:30
foto
Kenvin Forster, blijft de 'sterkste man' van Suriname.


Kenvin Forster is nog steeds 'de sterkste man' van Suriname. Tijdens een spannende 'display of power' van krachtpatsers tijdens 'Surinames Strongest Man' heeft Forster bewezen waarom hij deze titel draagt. In 24.31 seconden trok hij een vrachtwagen van vijf ton over een afstand van 30 meters. Fracties sneller dan Wilson Balansi die er 24.91 seconden over deed. Zondag werd in het André Kamperveen stadion de derde editie van 'Surinames Strongest Man' gehouden.

Wilson Balansi slaagde er wel in om het snelst een twee ton pick-up over 30 meters te trekken. Daarmee onttroonde hij Randell Kariodemedjo in de twee ton 'truck pull' klasse. De uitverkiezing van de sterkste man van Suriname bestond niet alleen uit het slepen van vrachtwagens. De sterke mannen maten hun krachten ook tijdens een 'tire stacking contest' en een 'tire flipping contest'.

Groei te zien
Hoewel deze wedstrijden door de krachtpatsers gezien worden als 'warming up' voor de 'truck pull' wedstrijden, zijn er toch ook prijzen te halen. Delano Muntslag heeft in 24 seconden het snelst acht grote banden verplaatst over 20 meter en opgestapeld. Donovan Dongo had maar 15 seconden nodig om een 130 kilo wegende tractorband 'flippend' te verplaatsen over dezelfde afstand.

Deze tak van sport is zes maanden geleden door 'Cars N More' geïntroduceerd en wordt om de twee maanden gehouden. "De sport groeit en krijgt steeds meer ingang", zegt John de Boer, directeur van 'Cars n More' aan Starnieuws. "We hebben meer contestanten dit keer en hebben 'tire flipping' toegevoegd. We hebben bij het motorgedeelte ook meer deelnemers deze keer".

Adembenemend
De verkiezingsdag van de sterkste man wordt omlijst door motorshows en wordt het publiek getrakteerd op car audio battles, stuntende motorfietsers, opgevoerde en 'gepimpte' auto's. Gasten uit Frans-Guyana, Brazilië en Guyana lieten gisteren zien en horen wat zij zelf 'onder de kap' te bieden hadden. De Jamaicaanse rapper 'Cronix' liet met zijn 'live' optreden merken ook aanwezig te zijn.

Bijzonder was een demonstratie van Surinames enige race-coureur Oliver Tjin Liep Shie. In zijn gele Honda Civic, met nummer 597, reed hij drie adembenemende rondes in het stadion en werden de toeschouwers door de snelheid met stomheid geslagen. Het publiek slaakte echter een kreet van angst toen de motorkap tijdens een ronde losschoot en het zicht vanTjin Liep Shie ontnam. Het probleem werd snel verholpen en maakte de gele Civic met bijkans tweehonderd kilometer per uur de rondes in een snel vloeiend geheel af. Tjin Liep Shie is voor zijn regionale prestaties op het race circuit in buurland Guyana, onlangs uitgeroepen tot de beste rijder in zijn klasse.

De volgende Surinames Strongest Man wordt in februari 2013 gehouden. De Boer belooft dat het een 'Super Valentine Show' wordt.

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May