Ritfeldschool wint 'Happy Money Bee' Musical
10 Dec 2012, 10:00
foto
Ritfeldschool is de winnaar geworden van de Happy Money Bee Musical. (Foto: René Gompers)


De W.S.R Ritfeldschool is zondag de winnaar geworden van de Happy Money Bee Musical. Deze school leverde uiteindelijk het beste spel van de vijf scholen die het tegen elkaar opnamen in een spannende finale. De wedstrijd is georganiseerd om het veertig jarig bestaan en het eerste lustrum te vieren van het Godo spaarplan voor kinderen van de lagere school, de Happy Money Bee.

De Congreshal was goed gevuld. Het support voor de scholen was heel groot. Herman Vijzelman, directeur van de bank, is zichtbaar blij met het verloop van de competitie en denkt erover na om het evenement te herhalen. "Het was éénmalig bedoeld maar het is zo geweldig geweest dat we er wat mee moeten doen", meent Vijzelman. De directeur is ook erg onder de indruk van de inzet van kinderen, ouders en leerkrachten om te komen tot de geleverde producties. "De kinderen van de winnende school hebben we daarom ook nog een extraatje bovenop hun spaartegoed gedaan", zegt Vijzelman aan Starnieuws.
De winnende leerlingen krijgen SRD 25 van de bank op hun spaarrekening toegevoegd naast een goedgevuld schoolpakket. De Ritfeldschool heeft SRD 10 duizend ontvangen.

Sparen goed belicht
Ashwin Gopi, directeur commercie bij de Godo Bank die het project begeleidde, is ingenomen met de manier waarop de scholen het thema 'sparen' hebben uitgebeeld. "Op allerlei manieren is uitgebeeld waarom het sparen zo belangrijk is. Ik denk dat dit bewijst dat we geslaagd zijn in onze opzet." Het doel van de musicalwedstrijd is geweest om het sparen onder de kinderen en de toch al sparende 'bijtjes' extra te stimuleren.

Ruim 8000 'bijtjes' verspreid over tachtig scholen zijn verbonden aan het spaarplan van Godo. Het 'Happy Money Bee' team bezoekt elke maand de scholen om de 'honing' op te halen.
Emillia Ardjomandie, lid van het team merkt op dat het steeds drukker wordt omdat kinderen steeds meer begrijpen waarom ze sparen. "De kinderen die vijf jaren geleden begonnen waren, zitten nu op een hoger niveau en zij sparen nog steeds. Wij bekijken nu mogelijkheden om hogere schoolniveaus in het programma te onderbrengen". Het idee voor een musical is in dit team ontstaan.

Voortzetten
Hermien Kasmo, leerkracht op de Ritfeld school, hoopt dat de bank de wedstrijden voortzet omdat zij opgemerkt heeft dat niet alleen het sparen wordt gestimuleerd. "De kinderen leren zoveel bij, de band met de ouders wordt hechter, en het samenwerken wordt bevorderd. Niet alleen bij ons maar bij al de andere deelnemende scholen" .

De scholen werden begeleid door Stichting Projecten. De deelnemers zijn allemaal spaarders maar konden niet allemaal ook nog toneelspelen. Velen hadden tot dan nog nooit op een podium gestaan. Jared Nok, leerling op de Ritfeldschool, beaamt dat hij veel heeft geleerd tijdens de musicalwedstrijd. Belangrijkste vindt hij de hernieuwde inspiratie om te sparen roept andere kinderen op om nu al geld aan een kant te zetten voor later. "Want sparen doet garen voor latere jaren" citeert het jongetje zijn oma voordat hij zich bij zijn ouders voegt.

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May