DC Pinas vraagt landbouwgrond voor vrouwen
10 Dec 2012, 02:00
foto
Yvonne Pinas wordt door president Desi Bouterse beëdigd als districtscommissaris. Zij werd geestelijk bijgestaan door Carl Breeveld. (Foto: Voorlichting Regionale Ontwikkeling/Ramon Keijzer)


Yvonne Pinas, de nieuwe districtscommissaris van Brokopondo, vraagt president Desi Bouterse om grond voor vrouwen om te kunnen planten. Zich richtend tot Bouterse, zei Pinas dat in Nickerie mannen de rijstboeren zijn, maar in Brokopondo wordt landbouw gedaan door vrouwen.

Bouterse beëdigde de nieuwe dc op zondag. Aanvankelijk waren de plechtigheden voor vandaag gepland. Pinas wees erop dat veel mensen niet weten dat vrouwen verantwoordelijk zijn voor de landbouw. "De mannen kappen een kostgrondje open en laten dan het werk over voor vrouwen", benadrukte de dc.

Pinas is van plan de vrouwen in het district volop te ondersteunen. De president heeft goede nota genomen van het verzoek van de nieuwe dc. Pinas heeft diverse stages gelopen en is ingewerkt in de taken die zijn moet vervullen. Zij heeft zich ook verdiept in het decentralisatieproces. Zij heeft zich georiënteerd op het Decentralisatiebureau. Pinas nam over van Naltus Naana, die ruim vier maanden waargenomen heeft in het district.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May