Benschop: Politieboot heeft haar waarde reeds bewezen
09 Dec 2012, 06:00
foto


De maritieme afdeling van de politie Nickerie heeft een trawler in beslag genomen. Deze boot komt uit Georgetown en vaart onder de Guyanese vlag. De mannen visten illegaal in onze wateren voor de kust van Nickerie. De bemanning heeft toegegeven dat ze illegaal bezig was. Gewestelijke politiecommandant Stanley Benschop stelt dat de politieboot haar waarde reeds heeft bewezen.

De crew bestaat uit zeven man inclusief de kapitein van het schip. Aan boord van de trawler is een net van circa 3 km lang aangetroffen en een hoeveelheid vis. Volgens informatie wordt deze boot gebruikt als moederschip, waar de kleine vissersboten hun lading komen lossen en terug gaan om te vissen.

Criminaliteit beter aanpakken
Benschop zegt aan Starnieuws dat de politieboot en machine het mogelijk maken om de criminaliteit op het water aan te pakken. De mobiliteit van de politie is nu voor 40% gedekt en er wordt reikhalzend uitgekeken naar een tweede en derde boot om de behoefte voor volle honderd procent te dekken.

Benschop zegt dat een plan reeds klaar is om samen met het Nationaal Leger de kust voor Nickerie te controleren. Een paar weken terug heeft de politie ook een boot met zestien Guyanezen in beslag genomen voor de kust van Coronie. Deze mensen worden verdacht van mensenhandel. De zaak is overgedragen aan het Openbaar Ministerie voor verder onderzoek. Afgelopen week is ook een grote hoeveelheid dranken in beslag is genomen door inzet van de politieboot.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May