Jaarbeurs moet zich ontwikkelen tot productiebeurzen
08 Dec 2012, 22:00
foto
Vicepresident Robert Ameerali bij de stand van Readytex. Rechts minister Jim Hok in gesprek met KKF-voorzitter Henk Naarendorp.


De jaarbeurs van de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF) zal zich moeten ontwikkelen tot verschillende productiebeurzen in diverse sectoren. Dit zei vicepresident Robert Ameerali zaterdagmiddag bij de opening van de vijftiende editie van de jaarbeurs. Ameerali én KKF-voorzitter Henk Naarendorp zeggen dat samen met de regering er hard gewerkt zal worden aan dit streven. Nu worden vooral producten uit binnen- en buitenland verkocht en tentoongesteld.

Naarendorp zegt dat de beurs niet altijd zo groots werd georganiseerd. Bij de bedrijvenorganisatie kwam gaandeweg het besef dat de beurs een behoorlijke inkomstenbron was. Er werd toen een visie ontwikkeld om de organisatie van de beurs te blijven vasthouden en ervoor te zorgen dat deze jaarlijks wordt gehouden. Er werden investeringen gedaan uit eigen middelen en werd alles aan gedaan om zoveel mogelijk bedrijven tegemoet te komen. De KKF-voorzitter meent dat de beurs nu een begrip is geworden voor niet alleen de Kamer, maar voor de samenleving.

Goed meetmoment
Ameerali vindt dat de jaarbeurs een goed meetmoment is om te laten zien hoe het in Suriname gaat, wat het land te bieden heeft en wat het bedrijfsleven betekent voor de markt. Volgens de vicepresident is de organisatie en de investering van wat nu de jaarbeurs is een staaltje van eigen kunnen. Ameerali die lange tijd ook voorzitter is geweest van de KKF, zegt dat in 1992 een plan was geschreven om de beurs in de huidige vorm te laten plaatsvinden. Dat plan is toen naar Nederland gestuurd om uit ontwikkelingsgelden gefinancierd te worden voor een bedrag van Euro 10 miljoen. “Dat geld is nooit gekomen, maar uiteindelijk hebben we stap voor stap dit toch weten neer te zetten”, zei Ameerali.

Aan de beurs doen dit jaar 158 bedrijven mee verdeeld in 595 stands. Er zijn ook stands van bedrijven uit de Verenigde Staten, Nederland, Guyana en India. Organisator Aziedj Abdoelbasier zegt dat ook dit jaar gehoopt wordt dat het gemiddelde aantal bezoekers van 100.000 wordt bereikt. De beurs begint twee weken later omdat de hal eerder is verhuurd aan het parlement die in de KKF-hal de gezamenlijke vergadering heeft gehouden van ACP/EU-landen. De jaarbeurs duurt tot en met 14 december.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May