Politie houdt crimineel Shailesh Premcharan aan
08 Dec 2012, 17:00
foto
Shailesh Premcharan aangehouden door recherche Nickerie.


Het is de recherche van Nieuw Nickerie gelukt om de voortvluchtige crimineel Shailesh Premcharan (25) aan te houden. Na een tip uit de samenleving heeft de recherche een voertuig (blauwe taxi met donkere ruiten) gisteren achtervolgd vanaf Paradise. Aan de Suikerrietstraat te Nationaal Project is de auto klemgereden. Bij de aanhouding van Premcharan zijn ook de andere inzittenden aangehouden, een naaste familielid (zwager) en de taxichauffeur.

De gewestelijke politiecommandant Stanley Benschop zegt aan Starnieuws dat er een gaspistool en een speelgoed pistool (lijkend op een echte FN-9 mm) in beslag zijn genomen. De politie heeft geen vuurwapengeweld hoeven te gebruiken. Premcharan wordt door de politie gezien als de leider van de groep. Hij was samen met anderen betrokken bij een beroving aan de Bastiweg in het district Nickerie. Uit de woning zijn buitgemaakt sieraden, geld, een laptop en mobiele telefoons.


Benschop zegt dat het onderzoek moet uitwijzen wat de betrokkenheid van de twee andere twee inzittenden is bij deze zaak. De taxi is waarschijnlijk de vaste auto waarmee de verdachte zich al die tijd heeft verplaatst.
Er wordt verder gewerkt aan de aanhouding van de andere voortvluchtige Roel Agard.
Tegen Premcharan loopt er ook een rechtszaak. Hij was betrokken bij een eerdere beroving van een juwelier bij de markt. De verdachte was op vrije voeten gesteld. Deze zaak gaat binnenkort voor de rechter.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May