Yvonne Pinas wordt zondag geïnstalleerd als dc Brokopondo
08 Dec 2012, 19:30
foto
Yvonne Pinas, aankomende dc van Brokopondo.


Yvonne Pinas wordt niet op maandag maar op zondag beëdigd als districtscommissaris (dc) van Brokopondo. Starnieuws verneemt dat president Desi Bouterse gevraagd heeft om het programma te wijzigen, omdat hij maandag verhinderd is. Het ministerie van Regionale Ontwikkeling is bezig om alle activiteiten te verschuiven naar zondag.

Pinas wordt beëdigd op het districtscommissariaat te Brokopondo door Bouterse. Daarna volgt de installatie. Het officiële gedeelte begint om 11 uur. Dc Naltus Naana van Sipaliwini neemt nu waar in Brokopondo. De vorige dc van het district was Verno Pryor, afkomstig uit de BEP. Aangezien deze partij niet meer behoort tot de coalitie, is Pryor ook op een zijspoor beland.

De aankomende dc van Brokopondo heeft op diverse commissariaten stage gelopen om zich in te werken in deze nieuwe job. "Onderwijs is zeer belangrijk maar ik ga mij in het bijzonder sterk maken voor de landbouw. Mijn hart gaat uit naar de vrouwen in het binnenland. Zij vervullen een hele belangrijke rol in het dorpsgebeuren via de landbouw”, zei Pinas in een eerder interview met Starnieuws.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May