President onderzoekt gang van zaken William Kraanplein
08 Dec 2012, 02:00
foto
Het William Kraanplein vrijdag. (Foto: Raoul Lith)


De documenten rond het William Kraanplein worden door president Desi Bouterse bestudeerd. Bouterse zou deze kwestie terugdraaien, maar de stukken die hij kreeg, maken dat er nader onderzoek zal plaatsvinden. Dit zei waarnemend president Robert Ameerali vrijdagavond in De Nationale Assemblee.

Rond de werkzaamheden en het beheer van het William Kraanplein zijn diverse zaken naar voren gekomen tijdens de begrotingsbehandeling. Assembleelid Mahinder Jogi (Nieuw Front/VHP) stelde deze kwestie aan de orde aan het begin van de begrotingsbehandeling. Hij kreeg ondersteuning van Ronnie Brunswijk (fractieleider A Combinatie/ABOP) die ook opheldering wil hebben. Dit terrein wordt ook gebruikt door Transport, Communicatie en Toerisme.

Pleinen worden aangepakt
Jogi bracht naar voren dat het ministerie van Openbare Werken werkzaamheden verricht op een terrein dat aan een stichting is afgestaan. Donderdag zei minister Ginmardo Kromosoeto van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer dat de werkzaamheden stopgezet zijn. Vrijdag deelde zijn collega Ramon Abrahams van Openbare Werken mee dat diverse pleinen aangepakt worden. Het gaat om het beleid van het ministerie. De Raad van Ministers heeft een missive goedgekeurd over werkzaamheden die verricht worden bij Poelepantje.

Abrahams deelde mee dat er ook werkzaamheden door Openbare Werken verricht zijn op het plein waar het standbeeld staat van de overleden vakbondsleider Fred Derby. Ook het Sivaplein zal worden aangepakt. Ameerali zei dat het laatste woord hierover nog niet gezegd is en dat de kwestie op het bord is van Bouterse. Hiermee werd de eerste ronde van de begrotingsbehandeling afgesloten vrijdagavond. Maandag begint de tweede ronde voor het parlement.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May