Consude-delegatie krijgt warm onthaal
07 Dec 2012, 18:00
foto
Special Olympic atleet Mikasja Kwasie won twee gouden medailles op het onderdeel atletiek voor Suriname.


Vermoeidheid, maar ook blijdschap was af te lezen van de gezichten van de sporters die voor Suriname hebben deelgenomen aan de Consude Games in Natal, Brazilië. Na terugkomst kregen zij een warm onthaal van afgevaardigden van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken (S en J). Vanuit de luchthaven werd de delegatie met loeiende sirene naar de Anthony Nesty Sporthal (NIS) begeleid.

Minister Ismanto Adna van S en J was daar ook aanwezig. “Ik ben blij jullie allen weer gezond terug te zien. Ik ben jullie zeer erkentelijk voor de deelname aan de Consude Games. Ik vind het geweldig dat onze kinderen ook met medailles huiswaarts zijn gekeerd “, sprak hij vol lof.

Positieve resultaten
Het is de eerste keer dat Suriname is uitgenodigd voor de Consude Games. Adna sprak de hoop uit dat het volgend jaar, wanneer de Consude Games in Argentinië gehouden worden, de jeugd weer met positieve resultaten terugkomt. Suriname heeft nu een jaar lang de tijd om zich voor te bereiden op de volgende Consude Games, zegt de voorlichting van S en J.

Met andere regionale organisaties wordt nu onderhandeld voor deelname aan soortgelijke spelen. Het ministerie wil de jeugd blijven stimuleren om aan sport te doen en Suriname op de kaart te blijven plaatsen. “Onze missie is voor dit keer zeker wel geslaagd en jullie krijgen nog een cadeau van het ministerie”, verzekerde Adna de jonge sporters.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May