Ultimatum FOLS/BvL verlopen zonder resultaat
07 Dec 2012, 14:00
foto
Een week geleden stelden de FOLS en de BvL de regering tijdens een ledenvergadering een ultimatum. Binnen een week moest er duidelijkheid zijn over positieverbetering van hun leden.


De Bond van Leraren (BvL) en de Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (FOLS) weten nog niet waar ze aan toe zijn. Het ultimatum dat gesteld was aan de regering voor duidelijkheid binnen een week, is vandaag verlopen zonder dat er resultaten zijn geboekt. De bonden beraden zich nog over hun reactie.

De onderwijsbonden willen behalve 10% salarisverhoging ook positieverbetering van de leerkrachten. Zij willen 10% verhoging van de toelage 'partiële onkostenvergoeding voor permanente educatie'. Daarover zou woensdag gesproken worden met het Onderhandelingsorgaan van de overheid, onder leiding van Sonny Kertoidjojo.

Mandaat nog niet duidelijk
In een gesprek met vicepresident Robert Ameerali en het Onderhandelingsorgaan is met de onderwijsbonden afgesproken dat verder gesproken zou worden. De bonden gingen alvast akkoord met de 10% salarisverhoging voor alle ambtenaren. Het gesprek woensdag is echter niet doorgegaan.

Marcellino Nerkust, president van de FOLS, om commentaar gevraagd, zegt aan Starnieuws dat het Onderhandelingsorgaan te kennen heeft gegeven in een email dat het mandaat om te praten over secundaire voorwaarden nog niet gedefinieerd is. Op grond daarvan is er nog geen nieuwe afspraak gemaakt voor een onderhoud. Nerkust zegt dat de FOLS en de BvL zich beraden over verdere stappen die genomen zullen worden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May