NDP installeert jongerenafdelingen in alle districten
07 Dec 2012, 22:00
foto
Araldo Rowley, voorzitter van NDP jongerenafdeling Para, aan het woord.


De Nationale Democratische Partij (NDP) is bezig om in alle districten en bestuursressorten jongerenafdelingen op te richten. In Para is donderdag een jongerenbestuur, bestaande uit zeven personen, geïnstalleerd onder leiding van Araldo Rowley. In Marowijne is reeds een jongerenafdeling in het leven geroepen. Coronie en Nickerie volgen dit weekend.

Nadat alle afdelingsbesturen geïnstalleerd zijn, zal er een centraal jongerenbestuur worden gevormd, dat zal bestaan uit vertegenwoordigers alle districten. Dit zegt ondervoorzitter van het jongerenbestuur NDP, Faizel Abdoelgafoer. Hij merkt op dat ontevredenheid bij jongeren weggewerkt zal worden door het contact en de activiteiten op te voeren.

Spiegelen aan Bouterse
Sergio Akiemboto, voorzitter van het NDP-jongerenbestuur riep de jongeren van Para op om zich te weerspiegelen aan president Desi Bouterse. ”Ideologieën van de partij, met name: liefde voor het land, ontwikkeling van Suriname, verhogen van de productie, ondersteuning aan sociaal zwakkeren en jongeren de kans geven, worden al dertig jaar door de president gepropageerd. Nu bestaat de kans om deze ideologieën in beleid te vertalen. Dit beleid moet door jongeren worden ondersteund en zij moeten ervoor zorgen dat politieke tegenstanders dit niet breken”, zei Akiemboto.

Hij riep de jongeren afdeling Para op, om hard te werken en anderen op te trekken om de partij te ondersteunen. Het jongerenbestuur Para, kreeg als taak om een jaarplan te maken voor 2013. “In het plan moeten activiteiten worden opgenomen die georganiseerd zullen worden voor de jongeren. Vanuit het hoofdbestuur en van potentiële sponsoren zal gekeken worden naar financiering van de activiteiten. Jongeren moeten zich zoveel mogelijk aansluiten om ook de derde zetel in Para te behalen bij de volgende verkiezingen”, zegt Abdoelgafoer.

Marvin Moesan
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May