LVV betaalt boeren na goedkeuring aanvullende begroting
06 Dec 2012, 16:00
foto
Minister Hendrik Setrowidjojo vandaag in De Nationale Assemblee. (Foto: Wilfred Leeuwin)


De rijstboeren zullen de incentives die hen beloofd was voor de stimulering van de rijstsector, ontvangen. Dit heeft minister Hendrik Setrowidjojo van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vandaag meegedeeld in De Nationale Assemblee. Zijn ministerie heeft een aanvullende begroting ingediend. Het geld is opgebracht op de suppletoire begroting.

Minister Setrowidjojo zegt aan Starnieuws dat het gaat om SRD 3 miljoen. Hij deelt mee dat het voorwerk al is gedaan. "Zodra de suppletoire begroting goedgekeurd is, kan overgegaan worden tot de uitbetaling. Assembleeleden hadden indringende vragen gesteld over de incentives waar de boeren al maanden op wachten. Er was een gehaal en getrek tussen Setrowidjojo en Badresein Sital, coördinator van het Rijstorgaan. Setrowidjojo hield vol dat het geld niet begroot was, waardoor er geen uitbetaling kon plaatsvinden.

Volgens de bewindsman is het ook niet correct dat boeren een incentive zullen krijgen op basis van padie die per hectare is afgeoogst. Hij deelde het parlement mee dat het gaat om balen padie die geoogst zijn. Assembleeleden hadden nog heel wat vragen over de agrarische sector. Zij stelden niet tevreden te zijn met de beantwoording. De minister zal in tweede ronde verder ingaan op diverse vragen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May