Commissariaten Paramaribo klaar voor automatisering
06 Dec 2012, 14:00
foto
Districtscommissaris Mohammad Kasto neemt de dertien computers in ontvangst uit handen van Iris Gilliad van het Decentralisatiebureau.


De districtscommissariaten van Paramaribo zullen aanvragen van burgers digitaal verwerken. Districtscommissaris (dc) Mohammad Kasto van Paramaribo Noordoost ontving vandaag dertien computers van het Decentralisatiebureau. Deze computers zijn bedoeld voor het automatiseren van de administratieve diensten.

De dc en afdelingshoofden hebben onlangs laptops ontvangen. De afdelingen worden via een software systeem aan elkaar gekoppeld. Iris Gilliad van het Decentralisatiebureau zegt aan Starnieuws dat de administratieve loop van ingediende verzoeken van burgers nu digitaal zal verlopen. De dc kan op elk moment inkijken bij welke functionaris het stuk in behandeling is en digitaal zijn aantekeningen plaatsen.

Transparantie
Het voordeel van deze investering, is volgens Gilliad dat de stukken van burgers op een transparante manier worden afgehandeld. Bij aankomst bij de balie wordt elk stuk ingescand en krijgt de burger een strookje mee met daarop het agendanummer. Hierdoor kan het niet meer gebeuren dat stukken kwijtraken. Dit systeem draait reeds op het commissariaat Zuid-West waar dc Mike Nerkust de leiding heeft. De dc's, staf en medewerkers zijn reeds getraind en worden bijgestaan door de ICT-deskundigen van het Decentralisatiebureau, Riaz Ahmadali en Fernando Sanches van het ministerie van Regionale Ontwikkeling.

Intussen hebben de baliemedewerkers klantgerichtheidstrainingen van Henrie Wesenhagen gekregen. Coaching van het personeel vindt ook op de werkplek plaats. Gilliad zegt dat nagegaan wordt welke diensten vanuit het commissariaat verkort uitgevoerd kunnen worden. Zodra het systeem op beide bestuursressorten van Paramaribo goed functioneert, wordt het ook op dit ook op de kantoren van de bestuursopzichters ingevoerd. Alle districten zullen in 2013 met dit systeem werken, stelt Gilliad in het vooruitzicht.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May