Districtsraad Nickerie wil optreden tegen dumpen vuil
06 Dec 2012, 10:00
foto
Illegaal verbranden van padiekaft.


Districtsraad (dr) Nickerie stoort er zich mateloos aan dat sommige bewoners asociaal gedrag vertonen door op onbewoonde plaatsen hun huis- en winkelvuil te dumpen.
Er kwam woensdag een klacht binnen bij de dr dat in de omgeving van de Cassaveweg men bezig was padiekaft te verbranden. Dr-leden oriënteerden zich terstond ter plekke en ontdekten dat behalve kaftverbranding ook huis- en winkelvuil her en der gedumpt wordt.

De dr-leden namen een kijkje in de zakken en konden enkele namen identificeren. Deze zijn doorgespeeld aan de districtscommissaris die op zijn beurt de mensen moet aanspreken.
Volgens artikel 29 van het Wetboek van Strafrecht is 'het verboden en strafbaar gesteld om vuil en ander afval te plaatsen, storten, werpen of doen nederwerpen op of langs openbare wegen en bermen'. De boete voor deze overtreding is gesteld op SRD 500.

De dr vindt dat opgetreden moet worden tegen de asociale mensen die de wet overtreden. Gehoopt wordt dat spoedig de verordeningen rond zullen zijn zodat er in 2013 sprake kan zijn van verplicht betalen voor huisvuil.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May