Uniqa is op zoek naar investeerder
05 Dec 2012, 00:00
foto


Het telecombedrijf Uniqa is op zoek naar een grote investeerder. Het bedrijf denkt aan samenwerking of verkoop van aandelen. UTS, de grootste aandeelhouder van Uniqa, werkt aan positieverbetering. Er zijn reeds gesprekken gevoerd met mogelijke gegadigden, waaronder Telesur en Digicel. Hiertoe is een presentatie gehouden in oktober in Miami.

Directeur Pieter Bakker van Uniqa met de informatie geconfronteerd, geeft tegenover Starnieuws toe dat het bedrijf uitkijkt naar een mede-investeerder. Bij een goed bod, waarbij het personeel en de klanten alle garanties krijgen, wordt overname van het bedrijf niet uitgesloten. Bakker wil in dit stadium niet veel prijsgeven.

Grote investeringen nodig
Vernomen wordt dat het bedrijf grote investeringen moet doen aan het netwerk en aan zeekabels. Er is veel geld nodig om de plannen te realiseren. Bakker deelt mee dat Uniqa aardig gegroeid is en dat de klantenkring steeds toeneemt. Volgens de directeur is er een grote stijging te merken bij de dataproductie. De 3 G en de BlackBerry service zorgen voor grote inkomsten, stelt Bakker. Ook is het bedrijf bezig om binnenkort enkele binnenlandse projecten te realiseren, waardoor het netwerk in deze gebieden zal verbeteren.

“Klanten van Uniqa hoeven niet te vrezen. Zij worden met de beste voorzieningen overgeheveld, indien het bedrijf overgenomen wordt door een andere investeerder”, stelt Bakker. Volgens hem is er geen enkele reden tot paniek. Het gaat puur om positieverbetering waardoor klanten nog meer profijt zullen hebben van de dienstverlening.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May