Artist niet onder indruk ontwikkeling Albina
05 Dec 2012, 10:00
foto


Lesley Artist, de nieuwe voorzitter van de Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (VIDS), is niet onder de indruk van de ontwikkeling van Albina, de hoofdplaats van het grensdistrict Marowijne. Artist die tevens parlementarier is (Mega Combinatie/NDP), zegt dat het niet rooskleurig beeld al te merken is bij het betreden van Albina bij de aanmeerplaats. Het is ook het aangezicht dat de Fransen te zien krijgen bij aankomst in Suriname.

Het smerige strand en de wanorde van de korjalen, die oversteek onderhouden met St. Laurent en de taxi's aan de Waterkant, verdienen volgens de VIDS-voorman geen schoonheidsprijs. "In het kader van het strakker aanhalen van de betrekkingen met de Fransen, zou Albina een heel ander gezicht moeten krijgen", zegt Artist.

Aanpak van zaken
Artist deelt mee dat binnen de regeringscombinatie gesprekken gevoerd zijn om verandering te brengen in de situatie. De contouren zijn al uitgezet. Artist legt uit dat in Marowijne de partij met de meeste zetels, de ABOP, de lijnen zou uitzetten. "En als dat niet naar wens van de bevolking is, dan zal nagegaan moeten worden hoe zaken anders aangepakt moeten worden", zegt Artist.

De VIDS-voorzitter zegt ook geluiden te horen dat Inheemsen niet tevreden zijn over diverse zaken. Inheemsen met goede opleiding klagen dat ze genoegen moeten nemen met mindere jobs. "Met de bevolking zal worden nagegaan hoe zaken die verkeerd gaan, gecorrigeerd kunnen worden. Het beleid zal over een andere boeg gegooid moeten worden om het beste eruit te halen voor Marowijne", meent Artist.

Isaak Poetisi
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May