Sapoen: Het is tijd dat wij onze politieke ladder verleggen
04 Dec 2012, 20:00
foto
PL-topper Raymond Sapoen


Pertjajah Luhur-topper Raymond Sapoen (minister van Handel en Industrie) gaf maandagavond tijdens een presentatie over ‘beeldvorming van de partij’ aan dat het nu tijd is om de politieke ladder te verleggen. “In de komende jaren, 2015 of 2020, moeten wij gaan voor 'PL for pres'. De basis is gelegd en het voortbestaan van deze partij is gegarandeerd”, hield Sapoen de aanwezigen voor.

Om verder te groeien heeft PL kapitaal, kiezers en leiderschap nodig, stelt Sapoen. Uit evaluatie is gebleken dat de partij groot is, maar een zwakke organisatiegraad heeft. Ook de communicatie en administratie is slecht. Er is geen of weinig input van kader. Sapoen deelt mee dat de Pl een partij is die nooit slaapt, sociale kracht bezit en grote mobilisatiegraad heeft. Kapitaal wordt door fondswerving, eigen inzet, donaties en eigen inbreng verworven.

Sapoen merkt op dat de maatschappij haar eigen beeld vormt over de partij. Niet- PL'ers denken er anders over. Mensen vragen zich af of de PL een etnische partij is en of de partij een ontwikkelingsvisie heeft. “Ook vragen zij zich af of de PL een graaipartij is. Ze zijn de mening toegedaan dat de PL altijd chanteert en zich teveel bezig houdt met apolitieke zaken en dat voorzitter Paul Somohardjo ‘dekati’ heeft”, deelt Sapoen mee. De PL-topper maakt duidelijk dat er op een aantal vlakken beter gewerkt moet worden, zodat de schoonheidsfoutjes weggewerkt kunnen worden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May