Ambtenaren krijgen in december 2 maanden salarisverhoging
04 Dec 2012, 14:50
foto
Vicepresident Robert Ameerali


Mensen in dienst van de overheid zullen deze maand 10% salarisverhoging krijgen. Daarnaast ontvangen zij twee maanden extra salarisverhoging. De verhoging werkt terug tot januari 2012. De uitbetaling zal echter in verschillende kavels plaatsvinden. Naast de 10% verhoging van december ontvangen de ambtenaren dus nog 10% van januari en februari 2012.

Vicepresident Robert Ameerali zegt dat eerst akkoord is bereikt over het primaire salaris. Over secundaire voorwaarden moet er nog worden gesproken. De Raad van Ministers (RvM) moet de verhoging nog formeel goedkeuren. Binnen zes maanden zal de terugwerkende kracht worden ingelopen.

Ameerali hoopt dat de ambtenaren de loonsverhoging niet in de consumptieve sfeer zullen gebruiken. Hij merkt op dat door de salarisverhoging een stukje lotsverbetering wordt bewerkstelligd. De Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (FOLS) en de Bond van Leraren (BvL) willen naast deze 10% verhoging, nog 10% erbij hebben voor positieverbetering van leerkrachten. Hierover zal het Onderhandelingsorgaan van de overheid morgen praten met de onderwijsbonden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May