Veel schade door werkneerlegging luchtverkeersleiders
04 Dec 2012, 14:00
foto
Dit cargotoestel kon door de werkneerlegging van de luchtverkeersleiders niet vertrekken.


Luchtverkeersleiders, verenigd in de Satca, hebben het werk op de luchthavens voor enkele uren neergelegd. Hierdoor konden vluchten niet landen of opstijgen. Ook cargovluchten konden niet uitgevoerd worden. Intussen is de werkneerlegging opgeheven. Morgenmiddag is er een gesprek met minister Falisi Pinas van Transport, Communicatie en Toerisme. Door de actie is er sprake van grote financiële schade.

Vakbondsleider John Seedorf zegt aan Starnieuws dat er enorme ontevredenheid bij de luchtverkeersleiders heerst. Het gaat om verschillende zaken die aangepakt moeten worden. Er is volgens Seedorf een zware onderbezetting. "Ik schaam me om te zeggen hoe weinig mensen hier werken, anders gaat men bang worden voor de veiligheid", zegt de vakbondsleider. Er moet te veel overwerk gedaan worden, zonder goede faciliteiten en ook trainingen blijven uit. Het contact met de leiding laat te wensen over.

Bij de actie waren behalve Satca-personeel van Johan Adolf Pengel luchthaven ook dat van Zorg en Hoop en Nickerie betrokken. Omdat de minister ingestemd heeft met een gesprek is besloten het werk te hervatten. "Ik hoop dat morgen alle zaken goed doorgepraat zullen worden en concrete oplossingen bereikt worden", benadrukt Seedorf. Hij merkt op dat de gemoederen verhit zijn. Nu zal nagegaan worden hoe de toestellen die niet hebben kunnen landen of opstijgen, afgehandeld zullen worden. Er is al grote schade berokkend door de korte werkneerlegging. De crew van een cargovlucht kan niet meer vertrekken omdat de vlieguren zijn overschreden, waardoor ze verplicht moet rusten nu.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May