Jurycorps Surinaamse Atletiekbond versterkt
04 Dec 2012, 10:00
foto


De Surinaamse Atletiek Bond is 33 juryleden rijker. Samen met de Atletiekunie uit Nederland is een jurycursus van 26 november tot en met 2 december gehouden. Van de 50 deelnemers hebben 35 het certificaat Jury Algemeen behaald. Onder hen bevonden zich twee gediplomeerde leden die al langer jureren en voor wie het een refreshment was.

De Atletiekbond deelt mee dat onder de geslaagden zich ook een cursist uit Moengo en drie uit Saramacca bevinden. Zij zullen zich in hun respectievelijke woonplaatsen beijveren om anderen te onderwijzen en ook wedstrijden organiseren, waarbij het IAAF Reglement wordt toegepast. Uit de groep geslaagden hebben daarna 18 de modules Finishregistratie en Startcommisaris gevolgd.
Verder zijn er uit de 35 ook 8 scheidsrechters en 6 wedstrijdleiders opgeleid. De docent was Bart van Egeraat uit Breda, Nederland, die door de Atletiekunie beschikbaar was gesteld.

Tekort weggewerkt
Met dit aantal hoopt de Atletiekbond dat het tekort aan juryleden is weggewerkt en dat de wedstrijden in het komend competitiejaar vlot en de beoordeling kwalitatief beter zullen verlopen. Vanwege de veelzijdigheid van deze tak van sport met zijn verschillende onderdelen, is er op elke wedstrijd een groot aantal juryleden nodig. De Atletiekbond heeft naast een steeds kleiner wordende groep gediplomeerde juryleden steeds kunnen rekenen op een groep vrijwilligers die het werk van de 'ouderen' geleerd heeft, maar nu ook formeel opgeleid en gediplomeerd is.

De nieuwe juryleden zullen de IAAF Rules zoveel mogelijk toepassen, voor zover de faciliteiten, accommodaties en materialen in Suriname die toelaten. Dit kan betekenen dat gaandeweg zowel atleten, coaches als publiek enige veranderingen in aanpak, werkwijze en toepassing van regels zullen bemerken. Het streven is kwaliteitsverbetering in de beoordeling van de atletiekprestaties en van het wedstrijdgebeuren. De Atletiekbond stelt dat met deze cursus voldaan is aan één van de randvoorwaarden voor een goed competitiejaar 2012. Er wordt gefaseerd gewerkt aan andere zaken.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May