SAB gecertificeerd voor milieubewust managementsysteem
03 Dec 2012, 10:00
foto


Suriname Alcoholic Beverages NV en haar dochteronderneming SAB Distribution zijn ISO 14001 gecertificeerd. Het integreren van het milieu managementsysteem ISO 14001:2004 in de huidige managementsystemen is een van de strategische doelen de bedrijven. Dit is een verdere integratie van het ISO 9001 kwaliteitsmanagementsysteem dat in 2004 en het ISO 22000 voedselveiligheidsmanagementsysteem in 2008 met succes zijn behaald.

De bedrijven zijn geauditeerd op het uitvoeren en waarborgen van het milieu managementsysteem ISO 14001:2004, door de internationale certificeringsinstelling Det Norske Veritas (DNV). Gedurende twee auditdagen heeft DNV het milieu managementsysteem van beide bedrijven volgens de ISO 14001:2004 norm positief beoordeeld. Dit project maakt deel uit van het Certificeringproject 3 2011/2012 van het Directoraat Ontwikkelingsfinanciering dat ressorteert onder het ministerie van Financiën.

Werken aan verbetering
De nationale rum producent en haar distributiebedrijf werken al vele jaren aan de continue verbetering van hun bedrijfsprocessen, zowel op management als product niveau. Het behalen van het ISO 14001 certificaat is een belangrijke stap in de richting van maatschappelijk verantwoord ondernemen, waarbij de sociale rechtvaardigheid, vermindering van milieuverontreiniging en duurzame economische ontwikkeling een belangrijke dimensie vormen, zegt SAB.

Volgens Chantal Kandhai, HSEQ manager van Suriname Alcoholic Beverages NV, is ruim één jaar lang intensief gewerkt aan het opzetten en uitvoeren van het ISO 14001 systeem, waarbij er veel aandacht is besteed aan de identificatie van milieu risico’s. Mogelijke risico’s binnen de bedrijfsvoering zijn beoordeeld en er zijn adviezen uitgebracht over het beheren en verbeteren hiervan. Daarnaast is aandacht besteed aan de algehele milieubewustwording van alle medewerkers. Het milieu managementsysteem zal ertoe bijdragen de bedrijfsdoelstellingen op milieugebied te realiseren en tegelijkertijd aan wet- en regelgeving te blijven voldoen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May