Borgoe wederom in de prijzen
03 Dec 2012, 01:00
foto


De Surinaamse Borgoe heeft wederom hoge ogen gegooid in het buitenland. Binnen een maand heeft de rum maar liefst twee zilveren medailles behaald. De hoge onderscheidingen beschouwt Steven Ma Ajong, Managing Director van Suriname Alcoholic Beverages NV, als de bevestiging van “de kwaliteit van het product en het vakmanschap van de onderneming”.

De nationale rumproducent kwam vrijdag uit met het verrassende nieuws dat de Borgoe 8YO (Years Old) in de smaak is gevallen bij de Caribische jury en tot tweede beste rum werd uitgeroepen in de categorie Aged Rum (5-9 years) . Dit heuglijk feit vond plaats tijdens de 3rd annual Caribbean Alcohol Beverage Rum Tasting Competition in Greneda. Op de eerste plaats eindigde Clarkes’ Court #37 Rum uit Greneda zelf en de bronzen medaille ging naar Cockspur Old Gold uit Barbados. In de categorie Aged Rum (15 years and over) eindigde de Borgoe 15 Year Old Rum eveneens als tweede tussen de bekende El Dorado 15 Year Old Rum uit Guyana (nummer 1) en de Zacapa 15 Year Old Rum uit Guatemala (nummer 3). Volgens de internationale vakjury was er maar een heel klein puntenverschil tussen de winnaar en de runner up.

Goud
In oktober sleepte de Borgoe 15YO reeds een gouden medaille in de wacht tijdens het ‘Whisky & Rum aan Zee’ festival in IJmuiden, Nederland. De Surinaamse rum werd toen als beste verkozen in de categorie Premium rums. In deze categorie ging de strijd voornamelijk tussen rums van Gran Reserva en XO kwaliteit uit Nicaragua, Cuba en Panama. De winnaar werd verkozen door een deskundige vakjury die alle ingezonden rums blind proefde en beoordeelde op helderheid, aroma, smaak en afdronk. 58 rums van 17 importeurs streden om de beste positie in de categorieën: ‘Best White Rum’, ‘Best Golden Rum’ en ‘Best Premium Rum’.

“De award uitreiking is een mooie kwalitatieve line-up en misschien wel mooier dan de International Wine and Spirits Competition in London”, zei juryvoorzitter en Master Distiller, Patrick van Zuidam, na afloop. Deze prijzen komen in de periode waarin Surinames nationale rum, Borgoe ’82, haar 30 jarig jubileum herdenkt.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May