Vijf scholen naar de finale Godo Musical wedstrijd
02 Dec 2012, 22:30
foto
Veel creativiteit bij Godo Musical wedstrijd. (Foto: Stichting Projekten)


W.S.R. Ritfeldschool, de OS Mastklimmen (Latour III), de St. Jozefschool, de Mariaschool en de Thomas van Aquinoschool zullen deelnemen aan de finale van de Godo Musical wedstrijd. De voorrondes zijn vrijdag en zaterdag gehouden in het CCS. De finale vindt plaats op zondag 9 december in de Congreshal.

Godo en Stichting Projekten, belast met de organisatie praten nu al van een succes. De directeur van Godo, Herman Vijzelman is vooral geraakt door het enthousiasme van de kinderen. Ook de leerkrachten hebben zich enorm ingezet om dit project tot een succes te maken. De wedstrijd is bedoeld om het sparen te stimuleren.

Keuze scholen
Agnes Ritfeld van Stichting Projekten is lovend over dat leerkrachten, ouders en kinderen in een korte tijd de musical in elkaar zetten. Er is volgens haar veel talent en creativiteit aan de dag gelegd. Van de zestig scholen die waren uitgenodigd om mee te doen, hebben 25 scholen een script ingeleverd. Op basis hiervan zijn tien scholen uitgekozen om hun idee te verwerken tot een musical. Vrijdagavond hebben vijf scholen hun musical laten zien en zaterdag vier scholen, want één van de scholen heeft zich op het laatst teruggetrokken.

Volgens juryvoorzitter Ramon Williams was het geen eenvoudige opgave om de finalisten te kiezen. Alle scholen hebben zich volgens hem enorm ingezet. Beide avonden was er ook een ‘krakersprijs’ door Godo ter beschikking gesteld. Vrijdag ging de St. Ignatiusschool met de krakersprijs naar huis en op zaterdag was dat de O.S. Mastklimmen. De winnende school ontvangt SRD 10.000 en de leerlingen een uitgebreid schoolpakket.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May