Raamovereenkomst met Equatoriaal Guinee naar Assemblee
02 Dec 2012, 17:00
foto


President Desi Bouterse heeft de raamovereenkomst voor samenwerking met Equatoriaal Guinee ingediend bij De Nationale Assemblee. Het gaat om economische, wetenschappelijke, technische en culturele samenwerking. Het parlement kan dit ontwerp behandelen of stilzwijgend goedkeuren. De overeenkomst is op 25 februari dit jaar tot stand gekomen.

De Nationale Assemblee zal de ontwerpwet dinsdag in een huishoudelijke vergadering bespreken. Als er geen stilzwijgende goedkeuring wordt verleend, zal er een commissie van rapporteurs worden benoemd die de overeenkomst voor moet bereiden voor openbare behandeling.

Breed spectrum
In de memorie van toelichting stelt de president dat deze overeenkomst de grondslag legt voor het bevorderen van de uitvoering van ontwikkelingsprojecten. Dit op het gebied van infrastructuur, industrie, handel, transport, onderwijs, gezondheidszorg, sport, financiën, bankwezen, telecommunicatie, en maatschappelijke dienstverlening, landbouw, veeteelt, energie, mijnbouw, bosbouw, toerisme en andere gebieden van gemeenschappelijk belang.

De samenwerking is gebaseerd op principes van gelijkheid, soevereiniteit, nationale onafhankelijkheid en de idealen die vastgelegd zijn in het Handvest van de Verenigde Naties. Tevens worden de uitgangspunten en doelstellingen die zijn
vastgelegd in het Forum voor Strategische Samenwerking tussen Afrika en Zuid-Amerika (Asacof) en de samenwerking tussen de unie van Zuid-Amerikaanse landen en de Unie van Afrika (ASA). De raamovereenkomst werd gesloten tijdens het officiële bezoek van de president van Equatoriaal-Guinea, Theodoro Obiang in februari.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May