Regering dient nog zeven aanvullende begrotingen in
03 Dec 2012, 00:00
foto


De regering heeft nog zeven aanvullende begrotingen ingediend voor goedkeuring bij De Nationale Assemblee. De middelen die voor 2012 waren uitgetrokken, blijken niet voldoende te zijn geweest om alle kosten te dekken. Het parlement zal dinsdag in huishoudelijke vergadering commissies van rapporteurs benoemen om de ontwerpwetten te kunnen behandelen.

De ministeries die extra geld nodig hebben, zijn: Regionale Ontwikkeling, Buitenlandse Zaken, Handel en Industrie, Landbouw, Veeteelt en Visserij, Arbeid, Technologische Ontwikkeling en Milieu, Onderwijs en Volksontwikkeling en Transport, Communicatie en Toerisme.

In november is de suppletoire begroting die ingediend was door Binnenlandse Zaken goedgekeurd. De Nationale Assemblee keurde na heftige discussies het bedrag van SRD 71.8 miljoen goed. Op SRD 5.5 miljoen voor de organisatie van EU/ACP-vergadering na, was het geld bestemd voor uitgaven van het kabinet van de president. Toen is aangekondigd dat er meer aanvullende begrotingen zouden worden ingediend.

De Nationale Assemblee komt dinsdagmiddag om 14.00 uur, na de huishoudelijke vergadering, in het openbaar bijeen. Dan wordt de begrotingsbehandeling voortgezet. Enkele assembleeleden moeten in de eerste ronde nog het woord voeren. Hierna is het de beurt van de regering om antwoord te geven op de gestelde vragen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May