VIDS wil concrete aanpak grondenrechtenvraagstuk
02 Dec 2012, 10:00
foto
Minister Ramon Abrahams feliciteert namens president Desi Bouterse Lesley Artist, de nieuwe voorzitter van de VIDS.


Lesley Artist, de nieuwe voorzitter van de Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (VIDS) vindt dat het grondenrechtenvraagstuk nu concreet aangepakt moet worden. Dit is te lang blijven liggen. Artist is zaterdag in Galibi unaniem aangewezen door alle vijftig dorpen tot de nieuwe voorzitter van de organisatie.

Artist zegt aan Starnieuws dat de afgelopen vijf jaren geëvalueerd zijn. Zo zijn er zaken die niet het gewenste resultaat in de afgelopen jaren hebben opgeleverd. “Wij willen binnen de komende vijf jaren ons hoofddoel realiseren. De overheid moet het traditionele gezag wettelijk erkennen en het grondenrechtenvraagstuk moet opgelost worden. De achterstand in het onderwijs en gezondheidszorg moet weggewerkt worden”, deelt Artist mee.

De nieuwe voorzitter van de VIDS merkt op dat de organisatie gegroeid is en al twintig jaren zichzelf in stand houdt. Ook is er een juridische arm, Stichting Bureau Vids, bijgekomen. Er worden steeds naar fondsen gezocht om het werk naar behoren uit te voeren. Er zal meer gewerkt worden op het gebied van genderbeleid. Vrouwen en jeugdigen zullen intensiever betrokken worden in de komende vijf jaren. Artist is dorpshoofd van Redi Doti in Para en hij is assembleelid (Mega Combinatie/NDP).

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May