Tien scholen dingen naar titel Godo Musical Kampioen
01 Dec 2012, 16:00
foto
De bijtjes tijdens de musical. (Foto: René Gompers)


"Sparen, sparen sparen" werd er tot groot genoegen van het publiek gezongen, gerapt en geacteerd. De 'Happy Money Bee' heeft nog nooit zoveel keren gezoemd daar hij zo vaak en op verschillende manieren door de kinderen werd uitgebeeld. Zaterdag is in het CCS de eerste ronde van de eerste 'Happy Money Bee Musical' gehouden. Tien scholen dingen mee naar de titel van Godo Musical Kampioen.

'Happy Money Bee' is een spaarprogramma van de Godo Bank gericht op kinderen van de lagere school. Het programma bestaat al vijf jaren en wordt op tachtig scholen gedraaid. Ashwin Gopi, directeur commercie bij de Godo Bank, voegt toe dat het aantal groeit: "We krijgen dagelijks verzoeken van scholen die willen meedoen. Niet alleen lagere scholen maar ook muloscholen willen zich aansluiten".

Extra stimulans
De musical wedstrijd is is één van de jubileumactiviteiten van de veertig jarige Godo. De bank wil met de wedstrijd de scholen en in het bijzonder de leerlingen die meedoen aan het spaarplan extra stimulans geven. De spelers in de musical zijn namelijk allemaal leerlingen die meedoen aan het Happy Money Bee Spaarprogramma.

Gopi zegt dat aan al de tachtig scholen die verbonden zijn aan het spaarprogramma, gevraagd is om mee te doen. "Er hebben meer dan 60 gereageerd en een jury heeft de tien beste geselecteerd. Vijf gaan door naar de finale die op 9 december in de Congreshal zal plaatsvinden". De winnende school ontvangt SRD 10.000 en de leerlingen een uitgebreid schoolpakket.

Vandaag deel 2
Gisteren hebben de Mariaschool, Herman Jozefschool, Sint Thomas van Aquinoschool, Sint Agnesschool en de Sint Ignatiusschool hun kunnen laten zien. Het geluid werkte niet altijd mee tijdens de spelen. Desondanks vervulden de jonge acteurs en zangers hun rollen met veel passie en plezier. Af en toe was het alsof de show zich van het podium verplaatst had naar het publiek dat enthousiast zijn school aanvuurde. De Sint Ignatiusschool werd voor zijn support beloond met enkele cadeautjes. De prijs kan vandaag nog eens gewonnen worden door een andere school.

Vandaag zijn aan de beurt de Ritfeldschool, OS Mastklimmen, Kangoeroeschool, St. Jozefschool en OS Tourtonne III. Aan het eind van de avond zal ook de top vijf bekendgemaakt worden.

René Gompers
            video.gif video
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May