Suriname krijgt digitale vingerafdruk informatieprogramma
01 Dec 2012, 22:00
foto
Steve Nash, hoofd van het technisch team toont Amerikaanse ambassadeur Jay Anania de handleiding van het digitaliseren van vingerafdruk kaarten. (Foto: US Embassy)


Op korte termijn kan Suriname starten met het aanleggen van een uitgebreide digitale database van criminele biografische gegevens. Deze database zal de rechtshandhaving in Suriname de mogelijkheid bieden om digitale vingerafdruk informatie te verzamelen, op te slaan en te analyseren.

In samenwerking met de regering start de Amerikaanse ambassade met een vingerafdruk digitaliseringsproject. Een team van technische experts zullen zijn tot 6 december bezig om de laatste hand te leggen aan de eerste fase van het project.

Vingerafdruk identificatie is een van de meest nauwkeurige manieren om iemands identiteit te verifiëren, omdat ze uniek zijn. De vingerafdruk verandert niet significant tijdens de levensduur van een individu. Bovendien is vingerafdruk identificatie betrouwbaarder dan andere identificatiedocumentatie waarover een persoon kan beschikken. Deze methode voor positieve verificatie van de identiteit wordt veel gebruikt door de overheid, in de rechtshandhavin, en de particuliere sector.

Verbetering capaciteit
Het vingerafdruk identificatiesysteem biedt de Surinaamse rechtshandhaving een uitgebreide werkmethode om de identificatie van arrestanten of gedetineerden te vergemakkelijken. Ook verbetert het significant de capaciteit van Suriname om de grensoverschrijdende crimininaliteit, doorreis van terroristen en ernstige immigratieschendingen, zoals mensensmokken en mensenhandel, te bestrijden.
De Amerikaanse regering zal bestaande vingerafdrukken, zowel op papier als digitaal, omzetten in digitale beelden van internationaal geaccepteerde formats voor de verzameling, opslag en analyse van digitale vingerafdruk informatie.

Suriname is één van de vele Caribische landen die deelnemen aan het regionale programma. Het uiteindelijke doel van het digitale vingerafdruk-programma is de mogelijkheid om digitale vingerafdruk informatie op te slaan uit vele landen in een database. Alle landen die meedoen en bijdragen aan deze database kunnen de informatie opvragen en samenwerken aan de bestrijding van de grensoverschrijdende criminaliteit.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May