Jonge vrijwilligers van buurtorganisaties volgen training
30 Nov 2012, 21:00
foto


Het Onderdirectoraat Jeugdzaken organiseert trainingen voor jonge kaderleden van buurtorganisaties. Op deze trainingen leren zij over de principes van gemeenschapsontwikkeling en strategieën en vaardigheden om goed te kunnen participeren in hun organisatie.

Op deze manier krijgen jonge vrijwilligers de ruimte om actief mee te werken bij het tot ontwikkeling brengen van de buurten, zegt de voorlichting van Jeugdzaken. De samenwerking tussen de oudere en de jonge generatie wordt vergroot en eerstgenoemde groep kan langzaamaan gemakkelijker terugtreden in de wetenschap dat het werk dat met toewijding is opgebouwd, voortgang vindt.

Praktijkgericht
Op de training worden modules teambuilding en teamwork, community development en organisatie en management verzorgd. De training is praktijkgericht en sluit goed aan bij het werk- en denkniveau van de deelnemers. Jongeren die al actief zijn in buurtorganisaties en voorgedragen zijn door het bestuur kunnen zich opgeven voor deelname, geeft de voorlichting van Jeugdzaken aan.

Ook jongeren uit diverse buurten die bereid en in staat zijn hun bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van hun buurt en kunnen aantonen dat zij geïnteresseerd zijn in gemeenschapsontwikkeling kunnen voorgedragen worden door besturen. De eerste kadertraining start vandaag in het Stardust Hotel te Leonsberg en duurt tot en met 2 december.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May