Somohardjo zet alles onder één dak
28 Nov 2012, 18:00
foto
Het wit-rode partijcentrum dat in ijltempo wordt opgetrokken onder de Wijdenbosch brug. (Foto's: René Gompers)


Koortsachtig wordt gewerkt in en rondom het reusachtig rood wit gebouw onder de Wijdenbosch-brug. Tractoren egaliseren het terrein, tegels worden er gelegd, meubilair wordt verplaatst. Er wordt alles gedaan om de laatste hand te leggen aan het gebouw, zodat de feestweek vrijdag kan starten. Pertjajah Luhur (PL) bestaat op 5 december veertien jaar en heeft tal van activiteiten gepland in haar nieuw multipurpose onderkomen te Beekhuizen.

"Alles komt onder één dak," zegt PL-voorzitter Paul Somohardjo aan journalisten. "Dit wordt niet alleen een centrum voor politieke activiteiten, maar vanaf hier komen we het volk nu al tegemoet", waarmee hij verwijst naar zijn ‘volkswinkel’. Dwars door persconferentie en de werkzaamheden, worden basislevensbehoeften tegen lage prijzen verkocht. Sommigen zeulen met enkele kilo’s aardappelen, rijst en andere producten over het terrein. De opstallen op het terrein van de wit-rode partijcentrum beloven dat over enkele maanden de ‘volkswinkel’ zal zijn uitgegroeid tot een ‘volksmarkt.’

In de hal zullen indoorsporten, zaalvoetbal en badminton, een plek vinden. De dansclub die zich uitstrekt op de twee verdiepingen heeft al een naam: Club Waterfall. Op het bovengedeelte kunnen de jongeren hun hart ophalen, terwijl voor de ouderen hetzelfde geldt op de begane grond van de club. De jongeren- en vrouwenraad, het wetenschappelijk bureau en een analysebureau krijgen allemaal hun eigen kantoorruimte. Niet alleen leden, maar een ieder die enige interesse toont in computer, kan er terecht voor gratis computerlessen. Er is ook plaats ingeruimd voor een radio en televisieafdeling.

Relatie coalitiepartners bijzonder
"De partij komt met iets nieuws in 2013. We zullen groots uitpakken volgend jaar ter voorbereiding op de verkiezingen", zegt de PL-voorzitter. Aan de hand van de resultaten van het analysecentrum zal de partij de verkiezingen ingaan. Ook zal kunnen worden bepaald of de partij apart of in combinatie met de huidige partners de verkiezingsstrijd in zal gaan, legt Somohardjo uit.

"In de coalitie is, na de Megacombinatie, de Volks Alliantie de enige combinatie die intact is gebleven. De andere hebben zetels verloren. Daarom zeg ik dat deze regering 30 zetels heeft." Hij noemt de relatie met de huidige coalitiepartners bijzonder “en ik hoop dat het zo blijft. Wat er daarna gebeurt, is punt twee. Op dit moment zijn de activiteiten rond 14 jaar PL belangrijk." De officiële opening van het centrum is op 30 november.

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May