Leerkrachten opgeroepen voor spoedvergadering
27 Nov 2012, 15:30
foto
Wilgo Valies (links) en Marcelino Nerkust (archieffoto)


De Bond van Leraren (BvL) en de Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (Fols) hebben alle leerkrachten opgeroepen voor een spoedvergadering, vrijdag. De bonden zijn in onderhandeling met de overheid om te geraken tot "goede arbeidsvoorwaarden voor de onderwijsgevenden", maar geven in een vandaag uitgebrachte verklaring aan dat er nog geen overeenstemming is bereikt. Zij willen vrijdag met hun leden overleg plegen over verder te ondernemen stappen.

Het stuk dat ondertekend is door de voorzitters van de twee bonden, Wilgo Valies en Marcellino Nerkust zegt, dat vanaf de start van de onderhandelingen in maart 2012 de onderwijsbonden zich bijzonder hebben ingespannen om de overheid te overtuigen van het belang van het substantieel verbeteren van de positie van de leerkrachten, gegeven de bijdrage die zij leveren aan de ontwikkeling van deze samenleving.

Woorden, maar geen daden
“Hoewel de regering dit onderschrijft in de verschillende uitgebrachte beleidnota’s moeten wij helaas constateren dat het hier gaat om woorden en dat de daden nog steeds uitblijven”, staat in het schrijven.

Volgens de verklaring is het algemeen bekend dat leerkrachten door de huidige positionering en de sociaal-economische situatie in het land, genoodzaakt zijn meerdere banen op na te houden om zo het hoofd boven water te kunnen houden. “Door dit gegeven komt de kwaliteit van het onderwijs onder druk te staan. De overheid gaat voorbij aan de ernst van de ontstane situatie en etaleert een onbegrijpelijke houding, waardoor de onderhandelingen onnodig worden vertraagd.”

De bonden geven aan dat na ampele analyse van het resultaat van de tot nu toe gevoerde onderhandelingen met de overheid, de besturen van de BvL en de Fols uiteindelijk hebben besloten alle leerkrachten op te roepen voor een spoedvergadering op vrijdag 30 november 2012 om 10.30 u in het KOB-centrum ter bespreking van de verder te ondernemen stappen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May