Palu roept op tot sluiten politieke gelederen
27 Nov 2012, 13:00
foto


“Wat Suriname zal houden, is wat wij als Surinamers kunnen verdedigen. Wat Suriname zal krijgen, is wat we als Surinamers weten af te dwingen.” Met deze stelling heeft de Palu de Surinaamse politici opgeroepen de geledingen te sluiten, “zeker tijdens deze ACP-EU vergadering.”

De oproep van de Palu heeft alles te maken met de vergadering van de europarlementariërs en de oppositieleden in het parlement, waarbij de aanwezigheid van de coalitie is geweigerd. In de uitnodiging voor de vergadering van gisteren stond dat die open was voor alle ACP-delegaties, “dus ook de Surinaamse delegatie.” Europarlementariër Ria Oomen geconfronteerd met dit gegeven, zei dat het een misverstand was.

Michael Gahler, coördinator van de fractie van europarlementariërs stelde nadrukkelijk dat de europarlementariërs in een open en uitvoerige discussie over alle onderwerpen en vraagsteukken over de situatie in Suriname wilden praten. De toegang tot de vergadering is gisteren geweigerd aan de ACP-vertegenwoordigers van Suriname, Martha Djojoseparto (MC/PL) en Remi Tarnadi (MC/NDP).

In strijd met regels
De Palu vindt de houding van de oppositie totaal verkeerd. “Het zou getuigen van een nationale instelling als het verzoek was gedaan om alle leden van de Surinaamse ACP-delegatie toe te laten tot de vergadering. En het zou nog meer getuigen van een nationale opstelling als dat niet werd gehonoreerd, de Surinaamse oppositieleden uit de vergadering waren gelopen.” De politieke partij stelt dat Suriname zich niet op zo een goedkope manier moet laten verdelen.

“Door te participeren hebben deze Surinaamse politici zich gedragen alsof Suriname nog steeds in de koloniale tijd zit toen Surinamers zich hebben laten verdelen en heersen, met armoede, sociale ellende en broederstrijd als gevolg.”
Het weigeren van leden van de Surinaamse ACP-delegatie vindt de Palu in politieke zin niet correct tegenover het land dat nu als gastheer optreedt. Ze blijft erbij dat het weigeren van de coalitie in de officiële ACP-delegatie tot de vergadering in strijd is met de regels van de ACP-EU Gezamenlijke Parlementaire Vergadering.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May