Saramacca gaat agrarische sector en toerisme ontwikkelen
27 Nov 2012, 19:30
foto
Evaluatiebijeenkomst met structuren van Saramacca.


Het district Saramacca wil het komende jaar meer aandacht besteden aan de agrarische sector en toerisme. Dit zegt districtscommissaris (dc) Aroenkoemar Ramdhani aan Starnieuws. Ook de kassenteelt zal verder aangepakt worden. Hiervoor zijn twintig boeren geselecteerd die nu getraind worden. Om de agrarische sector beter op gang te brengen, wordt de cassaveteelt ontwikkeld. Ramdhani gelooft in diversificatie.

Ramdhani is een jaar dc van Saramacca. Hij heeft een evaluatie gehouden met het districtsbestuur, de assembleeleden, de districtsraad en de ressortraden van het district. De ruim 100 lokale functionarissen kregen in verschillende presentaties te horen welke activiteiten en projecten in het district zijn uitgevoerd. Na de presentaties werd ruimschoots gelegenheid geboden voor discussie over 'hoe verder met het district?'

Concrete acties
De dc heeft een commissie in het leven geroepen om boeren te interesseren voor de cassaveteelt. Door de komst van de verwerkingsfabriek kunnen boeren tegen garantieprijzen onbeperkt cassave leveren. Ook zullen zij begeleid worden door deze commissie. Saramacca heeft veel mogelijkheden op het gebied van toerisme, benadrukt Ramdhani. Staatsolie is gevraagd om een masterplan te maken om Groningen te ontwikkelen tot toeristisch centrum met een boerenmuseum, een foodcourt, herstel zwembad Pireng en een loopsteiger langs de rivier. Er worden ook studies gemaakt voor ontwikkeling van eco-, agro- en watertoerisme in het district.

Ramdhani zegt dat binnenkort een ontwikkelingsplan voor het district moet komen dat als basis zal dienen voor de ressort- en districtsplannen van de komende jaren. Het commissariaat moet ook blijven werken aan de klantvriendelijkheid van de geüniformeerde ambtenaren. “Het is goed als er een ontwikkelingsplan komt, waarin de toekomst van het district centraal staat. Daarin moet ruimschoots aandacht besteed worden aan modernisering, efficiëntie, de organisatiegraad van de verschillende bevolkingsgroepen. Ook de goede driehoeksrelatie die is ontwikkeld tussen de bevolking van Saramacca, Staatsolie en het districtscommissariaat zorgt ervoor dat veel gerealiseerd wordt in het district”, deelt Ramdhani mee. De dc merkt op dat de meeste activiteiten en projecten van het afgelopen jaar waren gericht op verbetering van de infrastructuur van het district. Het ging om afwatering, onderhoud dammen en wegen.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May