Abdoel: Oppositie bekladt Suriname met dreigbrief en kogel
26 Nov 2012, 12:00
foto
Amzad Abdoel (Mega Combinatie/NDP)


Assembleelid Amzad Abdoel (Mega Combinatie/NDP) wil dat er een grondig onderzoek komt naar de 'kogelbrief' die Sharona Lieuw On, voorzitter van 'Jongeren tegen Amnestie', heeft ontvangen. Abdoel vindt dat de oppositie bezig is Suriname te bekladden. Als lid van de vaste commissie van Justitie en Politie dringt hij aan op dit onderzoek.

De parlementariër benadrukt dat artikel 21 lid 1 van de grondwet duidelijk aangeeft dat het recht van vreedzame betoging wordt erkend. Tijdens de behandeling van de Amnestiewet is dit ook duidelijk naar voren gekomen. Er zijn protestacties gehouden zonder enige problemen. Burgers hebben volgens artikel 19 van de grondwet ook volledig de mogelijkheid gehad om gebruik te maken van hun recht op vrije meningsuiting via de drukpers en andere communicatiemogelijkheden. De vraag die nu gesteld zou kunnen worden is, waarom de organisatie van 'Jongeren tegen Amnestie' een dreigbrief krijgt met een kogel.

Dwarsbomen
Voor Abdoel staat het als een paal boven water dat de oppositie vanaf het begin geprobeerd heeft om de ACP-EU vergadering te dwarsbomen. Eerst door misbruik de maken van de Amnestiewet en verkeerde informatie door te geven. Abdoel vindt dat de protestmanifestaties gehouden door deze organisatie steeds gefaald heeft. "Nadat men inzag dat de ACP-EU vergadering hier heel goed gaat en Suriname er trots op is, had men geen andere keuze dan te komen met een politiek scenario", meent Abdoel. Hij vindt dat Suriname nu beklad wordt met een brief en een kogel.

"Hoewel wij verwacht hadden dat vanuit de andere kant acties zouden worden ondernomen, vinden wij het bekladden van Suriname op zo een manier ongepast. Wij eisen daarom dat er een onderzoek komt en dat het resultaat ervan ook naar de samenleving toe bekend wordt gemaakt", stelt Abdoel. Ook zou volgens de parlementariër tot nu toe nergens zijn gebleken dat tijdens deze regeerperiode de grondwet is overtreden. Hij benadrukt dat de oppositie geen andere issues heeft dan misbruik te maken van de gelegenheid om Suriname te bekladden. Abdoel zal erop toezien dat het onderzoek daadwerkelijk komt.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May