Bouterse: De mens als hulpbron moet worden ontwikkeld
25 Nov 2012, 21:00
foto
President Desi Bouterse, zijn echtgenote Ingrid en vicepresident Robert Ameerali samen met de Chinese delegatie op de foto. (Foto: Wanita Ramnath)


President Desi Bouterse heeft vandaag bij de Srefidensi viering in Nickerie benadrukt dat de belangrijkste hulpbron de mens is. Deze moet ontwikkeld worden en kan niet uitgeput raken, zoals dat wel het geval is met de natuurlijke hulpbronnen. “Suriname zo een rijk land heeft toch zoveel armoede. Hoe kan dat?”, stelt Bouterse de retorische vraag bij de ondertekening van de twee raamovereenkomsten in het Decentralisatiegbouw.

De president merkt op dat toen hij de macht overnam, in 2010, er vastgesteld werd dat ons land zich op een kruispunt bevond. Veel rijkdom, maar toch veel armoede. “We hebben samen iets fout gedaan. Onze visie is dat wij een andere weg opgaan. We gaan elkaar niet beschuldigen, maar wij moeten dit land samen opbouwen en anders aanpakken. Educatie, opleiding en techniek worden belangrijk voor een klein land als het onze”, stelt Bouterse. Hij deelt mee dat er gewerkt wordt aan een toekomstgerichte visie, waarvan de basis nu gelegd wordt en deze verder ontwikkeld zal worden door de jongeren van het land. Diversificatie is belangrijk vandaar dat het accent van mijnbouw naar de agrarische sector verplaatst wordt. Ook het enorm tekort aan woningen zal voorzien worden van een wetgeving.

De vice gouverneur van de provincie Hunan in China, Hij Baoxiang, deelt mee dat door ondertekening van deze samenwerkingsovereenkomst de band tussen China en Suriname versterkt zal worden. Hij merkt op dat de bedrijven die over deze projecten zullen gaan veel ervaring hebben op het gebied van landbouw en woningbouw. Hij Baoxiang benadrukt dat de economische samenwerking tussen beide landen, aanzienlijk verbeterd zal worden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May