DA’91: God zij met ons Suriname
25 Nov 2012, 17:00
foto


God zij met ons Suriname, nu meer dan ooit wanneer het overeind houden van ethische normen en waarden geen eenvoudige opgave meer is, doch cruciaal is voor een geestelijk gezond volk en verheffing van ons land. Zo luidt de wens van DA’91 voor de toekomst van Suriname.

Hoe wij hier ook samen kwamen aan zijn grond zijn wij verpand, vervolgt de politieke partij. “Het Surinamerschap kent geen huidskleur, religieuze of politieke kleur. Een ware Surinamer bestempelt anderen niet als staatsvijanden, stagiaires en huurlingen. Een ware Surinamer slaat de handen ineen om ons geliefd land te verheffen boven nepotisme, vriendjespolitiek en criminele heerschappij.” Mogelijkheden en kansen mogen worden niet beperkt door afkomst, politieke kleur en vooral niet door geslacht. Elke Surinamer houdt deze richtlijn al werkend in gedachten, voegt de partij er aan toe.

In haar boodschap legt DA ’91 een relatie met het volkslied van Suriname. “Een land waar recht en waarheid daadwerkelijk vrij maken en waarbij elke moordverdachte terechtstaat ongeacht zijn positie in de maatschappij. Een land waarin burgers hun recht op vrije meningsuiting niet wordt onderdrukt door bedreigingen met geweld. Want een volk dat voor tirannen zwicht verliest meer dan lijf en goed, dan dooft het licht...”.

Zij besluit haar boodschap in verband met 37 jaar onafhankelijkheid van de Republiek Suriname met: “Wij als volk van Suriname zullen al wat goed is betrachten om dit ons geliefd land een respectabele en waardige plaats te blijven geven in de rij der naties. Wij zullen dan ook blijven strijden tegen elke persoon, elk instituut die rechtvaardigheid, democratische principes en de basis mensenrechten op enigerlei wijze wenst aan te tasten.” DA’91 zegt niet te zullen buigen voor tirannie en roept alle Surinamers op onbevreesd met haar te staan in de strijd voor een democratisch, rechtvaardig en respectabel Suriname. “Stre def stre oen no sa frede.”
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May