Nickerie gaat uit zijn dak
25 Nov 2012, 00:05
foto
Om het grote podium voor hotel Residence Inn staan een paar duizend mensen te genieten van de muziek. (Foto: René Gompers)


Het is een drukte van belang in de straat van het districtscommissariaat van Nickerie. Duizenden mensen genieten van live muziekoptredens. Voor hotel Residence Inn zijn niet alleen hoogwaardigheidsbekleders 'incognito' aanwezig. De lokale bevolking en velen uit de stad staan eveneens met elkaar te 'chillen'.

"Suriname, Suriname!", klinkt het uit diverse monden eensgezind op het plein, als het middernachtelijke uur aanbreekt. "Hiep, hiep, hoera! Het lied 'Wi na wan' schalt door Nieuw Nickerie. 25 november, de grote dag is eindelijk aangebroken. Voorlopig zijn de mensen niet van plan om naar huis te gaan. Het is veel te gezellig in het centrum van Nieuw Nickerie.

Tot 2 uur in de ochtend zijn er muziekoptredens. South South West begint over een half uur als uitsmijter met het optreden. Veel Nickerianen zullen de historische minuutschoten die om 6 uur in de ochtend zullen worden afgeschoten tegenover de Kazerne niet horen. Ze zijn dan net in diepe slaap gevallen van het feesten.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May