Nog geen overeenstemming salarisverhoging ambtenaren
25 Nov 2012, 06:00
foto


De Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (FOLS) en de Bond van Leraren (BvL) hebben nog geen overeenstemming bereikt met het onderhandelingsorgaan over salarisverhogingen. De onderwijsbonden hadden gehoopt de zaak te kunnen finaliseren zaterdag, aan de vooravond van de Srefidensi-viering.

De onderwijsbonden hebben 15% salarisverhoging gevraagd. Starnieuws verneemt dat intussen dit percentage naar 10% is gereduceerd. De Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) wil ook minstens 10% verhoging hebben. De onderwijsbonden en het onderhandelingsorgaan van de overheid kunnen elkaar vinden op 10% verhoging, maar ze dringen aan op positieverbetering van de leerkrachten.

Marcellino Nerkust, president van de FOLS, zegt aan Starnieuws dat afgesproken is nog niet in de pers te treden. Hij geeft wel toe dat gehoopt was dat zaken rond zouden komen zaterdag. Hoe sneller de overeenkomst bereikt kan worden, hoe beter. "Maar wij willen dat de leerkrachten de waardering krijgen die zij verdienen en daarover hebben wij nog geen overeenstemming kunnen bereiken", zegt Nerkust. Om de impasse te doorbreken, zal het gesprek weer getild moeten worden naar het niveau van vicepresident Robert Ameerali en minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May