Surinaamse gast bij Consude Games
24 Nov 2012, 08:00
foto
De Consude Games zijn in 2011 in Bogota gehouden.


Suriname zal met de onderdelen judo, atletiek, schaken, zwemmen, tafeltennis en Special Olympics, voor het eerst meedoen aan de Consude Games. Een delegatie vertrekt op 28 november op uitnodiging van de organisatie, naar Natal, Brazilië waar deze spelen gehouden zullen worden van 29 november tot en met 6 december.

Momenteel worden de administratieve zaken van de delegatie, zoals reisdocumenten en verschillende noodzakelijke inentingen tegen ziekten, in orde gemaakt. Hoewel er ook andere takken van sport zijn, heeft Suriname voor deze eerste keer gekozen voor de genoemde individuele takken van sport.

Schoolwedstrijden
De Consude ( Consejo Sudamericano de Deporte) is een intergouvernementele organisatie van landen in Zuid-Amerika die samen met de overheidscommissies van de deelnemende landen schoolwedstrijden organiseren voor sporters in de leeftijdscategorie van 12 - 14 jaar. Momenteel zijn Brazilië, Bolivia, Argentinië, Chili, Colombia, Peru, Uruguay en Venezuela aangesloten bij de organisatie.
Guyana zal net als Suriname als gastland meedoen aan deze Spelen.

Behalve het sportieve aspect, tracht de Consude met deze spelen bilaterale en multilaterale samenwerking te bewerkstellingen op sportgebied. Binnen de doelstellingen van deze organisatie wordt ook getracht om soortgelijke sportcompetities te stimuleren tussen de landen onderling, zegt de organisatie in een persbericht.

Vandaag is er in verband met het vertrek van de delegatie om 20.00 uur een teach in Olympic House.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May