Apra start met schaduwbomen-project
25 Nov 2012, 03:00
foto
Stefanie Gentle met schoolkinderen.


De Miss Suriname Organisatie Angel Public Relations and Administration (Apra) is in samenwerking met directoraat Groen Suriname gestart met het planten van ruim 500 schaduwbomen. Deze bomen worden geplant op diverse scholen, kindertehuizen, ziekenhuizen en opvangcentra. Dit zegt Farida Soebhan van Apra aan Starnieuws.

Het afgelopen jaar zijn er reeds 150 bomen geplant. Dit gebeurde samen met de voormalige miss Suriname, Stefanie Gentle. De boomsoorten die geplant worden zijn: groenhart, jakaranda, goudenregen, flamboyant en bosamandel. Deze bomen geven veel schaduw. Soebhan vertelt dat er jaarlijks door haar organisatie veel aandacht wordt geschonken aan de natuur. “Mensen voelen zich beter in een natuurrijke omgeving; die beïnvloedt hen creatief en positief”, licht Soebhan toe.

Apra zal jaarlijks met de diverse missen bomen blijven planten. “Kinderen moeten niet alleen respect leren opbrengen voor alles wat leeft, maar veel plezier beleven in het planten van bomen. Daarnaast hechten ze meer waarde aan en voelen meer liefde voor de natuur. Schaduw, wind en zuurstof zijn levenselementen”, benadrukt Soebhan. De komende week doet Miss Suriname, Rachel de la Fuente, de districten aan.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May