Minister Hok: Suriname wil ontwikkelingspartners
23 Nov 2012, 06:00
foto
Minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen in gesprek met de delegatie van Tullow Oil. (Foto: NH)


Minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen legde tijdens een beleefdheidsbezoek van Tullow Oil uit dat Suriname niet gewoon investeerders zoekt, maar ontwikkelingspartners. Hij verwees hierbij naar de goudsector. Tijdens dit onderhoud is gesproken over het versterken van het partnerschap tussen Suriname en het bedrijf.

De delegatie van Tullow Oil stond onder leiding van Claire Hawkings, Regional Business Manager. Claire Hawkings ziet Tullow Oil graag in de rol van ontwikkelingspartner en verzekerde de bewindsman dat het bedrijf ook het Surinaamse belang in de gaten zal houden, zowel economisch als wat het milieu betreft. Dit meldt het ministerie in een persbericht. Marny Daal, Petroleum Contracts Manager van Staatsolie die de delegatie begeleidde, kreeg van Hok mee dat de samenleving groot vertrouwen heeft in Staatsolie om de belangen van Suriname te behartigen bij de samenwerking met buitenlandse bedrijven.

Tullow Oil is een van de grootste onafhankelijke olie- en gas exploratie en productie bedrijven in Europa die succesvolle exploraties heeft gedaan in landen als Ghana, Frans Guyana, Uganda en Kenia. Het bedrijf heeft een portfolio van exploratie en productie activa met een focus op evenwichtige groei op lange termijn en is in meer dan 24 landen actief. Er is met Staatsolie een overeenkomst getekend om in diepzee onderzoek te doen naar het voorkomen van aardolie in 'Blok 47' langs de Surinaamse kust en wel binnen een oppervlakte van 2.369 vierkante kilometer. Afhankelijk van de resultaten van het onderzoek zullen er naar verwachting in 2014 exploratieboringen gedaan worden. Momenteel is men bezig locaties te identificeren om deze boringen te doen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May