Winkelier in smokkelwaar beroofd (update)
21 Nov 2012, 22:00
foto
Smokkelwaar wordt ongestoord uitgeladen in Albina. Het illegaal binnenbrengen van goederen uit Frans-Guyana is een alledaagse bezigheid. (Foto: Isaak Poetisi)


De winkelier, gevestigd in het gebouw van Trans American Trading te Papatam aan de Franse oever, is bestolen. Twee rovers zijn er met 5.000 euro vandoor gegaan. De overval vond tussen 9 uur en 10 uur zondagmorgen plaats.

Het slachtoffer heeft één van de rovers herkend. De winkelier zegt aan Starnieuws dat hij zondag met een handelspartner en twee medewerkers naar de Franse oever was gevaren, om zoals gebruikelijk smokkelwaar te kopen bij een leverancier. Aan de Franse oever zagen ze in de verte een man op een rotsblok liggen. Trans American Trading zegt aan Starnieuws dat het pand is verhuurd aan derden. "Wij hebben niks met deze zaak te maken".

“Toen we aanmeerden, sprong een gemaskerde man van achter dat rotsblok te voorschijn met een geweer in aanslag,” vertelt de winkelier. Zijn comparant had een mes. Onder zware bedreigingen werd de winkelier gedwongen het geld dat hij bij zich had af te staan aan de onverlaten.

Smokkelen is een alledaagse bezigheid in Albina. De winkelier die is overvallen, is een vaste afnemer van onder andere gesmokkelde bevroren kippenbouten en blikken Heineken. De goederen komen het land illegaal binnen. Het slachtoffer schat de daders tussen de 25 en 28 jaar. “Ik heb de politie een beschrijving gegeven van de overvaller die ik heb herkend.”
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May