KKF verschuift beurs om DNA te steunen
21 Nov 2012, 08:00
foto
Henk Naarendorp, voorzitter van de KKF. (Foto: Raoul Lith)


De Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF) heeft de traditionele jaarbeurs moeten verschuiven voor de ACP/EU vergadering in Suriname. Dit is gedaan om De Nationale Assemblee (DNA) te kunnen steunen, nadat op instigatie van Nederlandse Europarlementariërs getracht werd de top in Suriname te boycotten.

Henk Naarendorp, voorzitter van de KKF zegt aan Starnieuws tijdens het eerste gesprek met de commissie van DNA meegedeeld was dat de ruimte niet beschikbaar was. De jaarbeurs wordt normaal rond de zelfde periode gehouden als de ACP/EU-top. De beurs is heel belangrijk voor de Kamer. ”Met de inkomsten moeten we heel wat activiteiten draaien”, zegt Naarendorp.

Steun geven
“We konden het ons niet permitteren om zomaar die beurs te verschuiven. Uiteindelijk hebben we wel meegedaan, in het bijzonder omdat er van de kant van een paar (Nederlandse) Europarlementariërs acties ondernomen werden tegen Suriname”, zegt Naarendorp. "We waren ongelukkig met die acties en hebben alles gedaan om onze assemblee te helpen".

Intussen heeft Europarlementariër Toine Manders besloten niet naar Suriname af te reizen omdat volgens hem president Desi Bouterse de conferentie opent. Bouterse opent niet de gezamenlijke vergadering van de ACP/EU, die pas op 25 november begint. Hij houdt een inleiding op 24 november op de ACP vergadering die vooraf gaat aan de gezamenlijke top. Twee andere Nederlandse Europarlementariërs komen wel naar Suriname. Zij komen op het reisschema voor. Er worden meer dan 500 personen verwacht.

Metamorfose
De beurshallen van de KKF zijn helemaal in orde gemaakt voor de komende ACP-EU vergadering. De grote hal heeft een metamorfose ondergaan. Zo zijn er heel wat nieuwe snufjes aangebracht voor de acht dagen van de vergaderingen. Er zijn ruimten ingericht voor de tolken die de vergaderingen in verschillende talen zullen verslaan. Verlichting en geluid zijn aangepast.

Het werk dat is verricht, geeft de samenwerking aan van verschillende organisaties van disciplines. Bureau Nationale Veiligheid, Telesur, EBS, de banken zijn enkele van de organisaties die onder leiding van de assembleecommissie, hun diensten hebben verleend. “Er zijn ook ondernemers die hun deel van de job hebben geklaard", stelt Naarendorp.

Raoul Lith
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May