Breeveld stoort zich aan slechte presentatie STVS-journaal
20 Nov 2012, 17:00
foto


De Surinaamse Televisie Stichting (STVS) heeft vandaag er behoorlijk van langs gekregen over het te laat beginnen met de nieuwsuitzending en de kwaliteit van de montage van het journaal. “Slecht, slecht, slecht," beklaagde DOE-fractieleider Carl Breeveld zich tijdens zijn spreekbeurt in De Nationale Assemblee. Volgens hem is het een schande dat het STVS-Journaal steeds weer later dan het vastgestelde tijdstip van half acht ’s avonds begint.

Breeveld die ondersteuning kreeg van enkele collega’s, zegt dat op de beeldbuis steeds de tijd wordt getoond, maar de kijker gewoon veel later het nieuws voorgeschoteld krijgt. Een schande noemt hij het omdat het gaat om de nationale televisiezender. Breeveld is ook niet te spreken over de technische kwaliteit van het nieuws. Hij benadrukte dat de montage van een lage kwaliteit is, stukken worden gepresenteerd die niet bij elkaar horen, wat heel slordig staat. “Daar worden onze belastingcenten aan gegeven. Minister dit geeft aan dat er daar een zeer slecht beleid wordt gevoerd”, zegt hij.

Lage salarissen
Melvin Bouva (Mega Combinatie/NDP) zegt de kritiek op de STVS te onderschrijven, maar pleit ervoor dat daarnaast wordt gekeken naar de primaire en secundaire omstandigheden waaronder de medewerkers het werk moeten doen. Volgens hem zijn de salarissen bij staatsmedia behoorlijk laag en niet motiverend.

Breeveld zegt dat als de salarissen aan de lage kant zijn daarnaar moet worden gekeken, maar blijft er bij dat er sprake is van een schandelijke situatie en een slecht beleid bij de STVS. “Morgen is het de internationale televisiedag, dus past het dat de regering aandacht geeft aan deze kwestie”, stelt de parlementariër. Hij vindt het raar dat een goed programma als M’manten Taki, niet meer op de STVS verschijnt. Ook André Misikaba (Mega Combinatie/NDP) heeft kritiek op de late aanvang van het journaal. Ook het programma Suriname Vandaag is van de beeldbuis verdwenen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May