Belangstelling voor bokssport groeit merkbaar
20 Nov 2012, 03:00
foto


De Boksbond organiseert op zaterdag 24 november de Srefidensi Warming up wedstrijden in de Ismay van Wilgen Sporthal. Ongeveer vier boksscholen in Paramaribo en omgeving hebben zich ingeschreven en er zullen ongeveer 15 wedstrijden worden gepresenteerd. De deuren van de sporthal gaan om 18.00 uur open voor het publiek.

Dit wordt de tweede grote activiteit in dit jaar van deze bond na de heractivering in april 2011. De wedstrijden worden in samenwerking met het ministerie van Sport- en Jeugdzaken georganiseerd. Ook de scholieren die ruim zes maanden onder een Cubaanse begeleider hebben getraind zullen in de ring verschijnen.

Talent ontdekt
De belangstelling voor de bokssport in Suriname is groeiende en dat is te merken aan het aantal activiteiten dat de bond in samenwerking met het ministerie ontplooit. Zo zijn er in een Scholieren Boksproject een aantal talenten ontdekt, die na maanden training zullen participeren in het toernooi. Bij deze krachtmeting zal blijken hoe goed de resultaten van de trainingen merkbaar zijn, zegt de boksbond in een persbericht.

Boksers uit Nickerie zullen er door de activiteiten rond de Onafhankelijkheidsdag in dat district, niet bij kunnen zijn. Toch verwacht de bond interessante wedstrijden, daar de boksers die meedoen erg gemotiveerd zijn om prestaties op hoog niveau neer te zetten. De organisatie verwacht dat veel scholieren hun medescholieren zullen komen aanvuren.


Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May